Salutació

Salutacions marxaires i benvinguts!

Si esteu llegint aquesta salutació és perquè, segurament, us interessa tenir novetats sobre la Marxa de l’Arboç.

Doncs alguna en tenim!

Esperem que vosaltres no sigueu d’aquells que pensen que “les segones parts mai no van ser bones” (com diu algun crític de cinema) perquè el 17 d’octubre de 2021 se celebrarà de nou la Marxa de l’Arboç. Això sí! reinventada, adaptada a l’actual situació pandèmica. Parlava, unes ratlles abans, de 2a part perquè la marxa, en 41 anys mai no s’havia deixat de fer. Posposada a una altra data a causa de grans aiguats i consegüents baixades de torrents, rieres i rierols que es creuaven durant la ruta, sí, algunes vegades. Però mai s’havia deixat de fer. Només per això, doncs, parlem d’una segona part.

La il·lusió dels organitzadors sempre ha sigut fer-la però amb la realitat de l’any passat era impossible. Aquest any amb la voluntat que la marxa recuperi, com tot i tothom, una certa normalitat, animats per aquella gent que any rere any es reservava el 3r diumenge d’octubre per fer-la i la sol·licitud de l’Ajuntament per incloure-la de nou en l’agenda d’activitats de la Bisbal, ens ha empès a posar fil a l’agulla perquè aquest any no falti la Marxa.

Totes les novetats i canvis s’han fet pensant en la seguretat dels participants, seguint els protocols COVID i amb la confiança que sabreu entendre el perquè de totes les modificacions i ens ajudareu perquè es porti terme amb rigor necessari.

Una novetat destacada és la creació de la pàgina web de la marxa: lamarxa.com on trobareu diverses informacions sobre la marxa, qui som, una mica d’història, el recorregut, algun article relacionat amb l’entorn natural de les Gavarres, inscripcions, horaris, ...

Pel que fa a les inscripcions podem dir que es podran realitzar de 2 formes diferents:

  • Online i anticipades a les botigues d’esport Blackisard i Intersport.
  • El mateix dia de la marxa.

Pel que fa al recorregut serà més curt, d’uns 15 km i s’han modelat buscant camins i pistes amples i no tants corriolets com abans per evitar que massa caminants coincideixen en un mateix caminet.

La ruta que se seguirà serà sortida de la font de l’Arbre, Mas Ruart, Can Molines, Can Llobet, pista dels Metges, Moli d´en Frigola, Sant Joan de Salellas i La Bisbal.

Un canvi que ja avancem que no agradarà, i tampoc no ens agrada a nosaltres, serà la desaparició del tan esperat entrepà calent de salsitxes, o xistorra o bacon; com també dels entrepans freds perquè és normativa que no es pot servir menjar al carrer i evitant, de nou, les aglomeracions.

Sí que s’oferiran peces de fruita per anar fent camí.

No us desanimeu perquè es continuarà regalant un obsequi final.

Pel que fa a la sortida i arribada hi haurà temps de sobre per fer-la tranquil·lament i amb distanciaments prudencials perquè la sortida serà a partir de les 7 h del matí i l’arribada serà a la 1 h del migdia.

Continueu buscant informacions a la web, hi trobareu tot el que voleu saber i més.

I per acabar, el que no canviarà serà el retrobament per marxar junts (amb la distància que toca, això sí!) pels camins de les Gavarres gaudint dels encants naturals que ens ofereixen. Esperem que hi sigueu tots!.

Salut i seguim,

Bona marxa!